GBKZ geeft ondernemers en zelfstandigen meer ruimte om lokale belastingen te betalen

Bent u ondernemer of ZZP’er in Bloemendaal, Heemstede of Zandvoort, heeft u een aanslag lokale belastingen ontvangen en komt u door de maatregelen rondom de coronacrisis in financiële problemen? Dan geeft GBKZ u de mogelijkheid om uw aanslag in termijnen te betalen of om uitstel van betaling aan te vragen. Vraag dit in ieder geval aan voor de vervaldatum van uw aanslag. 

Betaling in termijnen

U kunt betalen per doorlopende incasso voor onroerende-zaakbelastingen, afvalstoffenheffing, rioolheffing, hondenbelasting en de voorlopige aanslag toeristenbelasting Zandvoort en Bloemendaal. Voor de overige belastingen kunt u niet betalen via doorlopende incasso. Geef de gemeente toestemming om het bedrag in maandelijkse termijnen af te laten schrijven van uw rekening. Dit heet een machtiging.

Uitstel van betaling

Wanneer u de aanslag later wil betalen dan de oorspronkelijke vervaldatum die op uw aanslagbiljet vermeld staat vraag dit dan aan. U regelt dit via het aanvraagformulier uitstel van betaling. Uitstel van betalen geldt tot 1 juli 2020 voor de gemeente Zandvoort en 1 oktober 2020 voor de gemeenten Bloemendaal en Heemstede. Houdt u daarbij uw aanslagnummer en KVK-nummer bij de hand. Dit nummer vindt u rechtsboven op uw aanslagbiljet.

Lees meer over het aanvragen en meer informatie hierover.

Naar overzicht