Controles hondenbelasting in Heemstede en Zandvoort

In opdracht van de gemeenten Heemstede en Zandvoort voert het bedrijf HollandRUITER weer controles uit op de hondenbelasting.

Houders van één of meer honden in Heemstede en Zandvoort zijn verplicht hondenbelasting te betalen. De houder van de hond is verplicht aangifte te doen. Aan de hand van gegevens van de gemeente controleert een aantal hondencontroleurs de aanwezigheid van honden. Een hondencontroleur kan bij u aanbellen en enkele vragen stellen over het al dan niet hebben van een hond. De hondencontroleurs kunnen zich legitimeren door het tonen van een legitimatiebewijs.

Informatiebrief bij afwezigheid

Als een bewoner niet thuis is, maakt de hondencontroleur ter plaatse een beoordeling over het wel of niet aanwezig zijn van één of meerdere honden. Als de controleur het vermoeden heeft dat u op uw adres één of meerdere honden houdt, laat hij een informatiebrief met een aangifteformulier hondenbelasting achter in uw brievenbus. U kunt deze dan invullen en terugsturen.
Hondenbezitters, die hun hond (of honden) nog niet bij de gemeente heeft/hebben aangemeld kunnen dit alsnog doen. (download het aangiftebiljet)

Hebt u vragen over de controles hondenbelasting?

Bel dan met Gemeentebelastingen Kennemerland Zuid (GBKZ) via (023) 512 60 66 (op werkdagen van 8.30 - 12.30 uur).

Naar overzicht